Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

126 тисяч українців можуть втратити субсидії

  • 26.05.2016, 13:24
  • 1 566

Перевірка власників субсидій показала, що 126 тисяч українців зробили покупки на суму понад 50 тис. грн, надавали фіктивні документи і можуть втратити допомогу держави на оплату послуг ЖКГ, заявив заступник міністра фінансів України Роман Качур.

Про це пише "Дело".

"На сьогоднішній день за програмою субсидій ми надали рекомендації обласним адміністраціям щодо 126 тис. одержувачів, які за формальними ознаками не мають права отримувати субсидії. Це 189 мільйонів гривень на місяць", - сказав Роман Качур.

Повідомляється, що Мінфін обмінюється даними з місцевими адміністраціями. Уже сформували зведений реєстр половини власників субсидій.

За словами Качура, перевірка необхідна, адже на сьогоднішній день система повністю відкрита, в результаті 60% домогосподарств отримують субсидії на оплату послуг ЖКГ.

"Для цього була певна логіка, було багато дискусій щодо впровадження цього процесу, багато політичних ризиків, тому система призначення субсидій була повністю ліберальною, були зняті практично всі обмеження, які спочатку встановили" - пояснив заступник міністра.

Схожі новини