Передплата 2024 ВЗ

У Львові розпочав роботу четвертий Львівський медіафорум

  • 26.05.2016, 11:46
  • 1 498

Сьогодні, 26 травня, на «Арені Львів» розпочав роботу IV Lviv Media Forum. Протягом трьох днів Львів прийматиме найбільшу професійну медійну подію в Україні.

Темою цьогорічного форуму стала «Пояснюючи світ через медіа». На події виступить 71 спікер із США, Данії, Німеччини, Польщі, Чехії, Франції, Великої Британії, Швеції, Росії, Нідерландів та України. У межах форуму відбудуться 7 доповідей, 6 панельних дискусій та 15 майстер-класів.

Учасників та організаторів форуму привітав міський голова Львова Андрій Садовий. Він зазначив, що в Україні формується хороша традиція — приїжджати у травні до Львова саме для того, щоби відвідати Lviv Media Forum.

Як заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, представництво ЄС вже втретє задіяне у цій події. Томбінські подякував журналістам на наголосив, що без медіа не можна будувати демократії.

«ЄС робить великий внесок до сучасного медіапейзажу України, до відкриття власників і бенефіціарів медіа. Це необхідно і для вас, і для нас. Бо ви — ті, хто допомагає міжнародній спільноті зрозуміти, що відбувається в Україні. Ми намагаємось боронити журналістів, коли бачимо якісь інституційні загрози, щоб праця могла бути виконана без загрози для вас», - зазначив Ян Томбінські.

У другий день Львівського медіафоруму відбудеться щорічне вручення Премії імені Олександра Кривенка та традиційна Лекція Свободи. Цьогоріч її прочитає Святослав Вакарчук.

Джерело: zaxid.net.

Схожі новини