Передплата 2024 ВЗ

Порошенко анонсував звільнення ще двох заручників

  • 26.05.2016, 08:25
  • 1 116

Повернення Надії Савченко з російського полону є першим кроком у справі визволення інших українських заручників.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко, відкриваючи у середу засідання Ради реформ, повідомляє Укрінформ.

"Відновилася справедливість, правда була з нами. Я думаю, що це /повернення Надії Савченко/ дуже символічно, і це лише перший крок. Бо за цим, я вже можу казати, будуть звільнення Солошенка, Афанасьєва, які перебувають у надтяжкому стані здоров'я - рак, сепсис. Будуть прогреси, і я хочу подякувати принагідно Ірині Геращенко за потужну роботу з повернення інших наших заручників, які перебувають на окупованій території. Ми також чекаємо прогресу протягом трьох-чотирьох тижнів - не пізніше", - сказав глава держави.

Він також наголосив, що звільнення Надії Савченко стало можливим у тому числі завдяки Мінським угодам.

"Мінські угоди сформували солідарність, увійшли в рішення Ради безпеки, за невиконання яких застосовані санкції до Росії. І санкції, вкотре наголошую, - це механізм залучення Росії до столу переговорів і забезпечення виконання тих рішень, які приймаються у тому числі у "нормандському форматі", - зазначив Порошенко.

Він додав: "Повернення Надії було таким, що об'єднало український народ, яке створило умови для потужної світової солідарності з Україною, починаючи від Сполучених штатів Америки і Канади і закінчуючи Австралією і Японією".

Схожі новини