Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий пункт ОБСЄ відкрили за півкілометра від лінії розмежування

  • 25.05.2016, 20:58
  • 1 486

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має тепер ще один спостережний пункт у Щасті, який підвищить можливості спостерігачів стежити за ситуацією як на підконтрольній Києву, так і на території, яку тимчасово контролює так звана "ЛНР".

Відкриття патрульної бази відбулося в середу, 25 травня, повідомили Укрінформу в прес-службі ОБСЄ.

«Новий спостережний пункт розташований менш ніж за 500 метрів від лінії розмежування. Це наблизить наших спостерігачів до районів, в яких найчастіше відбуваються порушення, і допоможе їм швидше докладатися про інциденти», - заявив на відкритті заступник глави СММ Олександр Хуг.

На його переконання, постійна присутність СММ спонукатиме обидві сторони суворо дотримуватися перемир'я і виконувати мінські домовленості.

Пункт у Щасті вже 9-й подібний на сході України і 4-й у Луганській області (Новойдар і Станиця Луганська на контрольованій урядовими військами території, а також Кадиївка), ще 5 розташовані в Донецькій: у Волновасі, Покровську, Світлодарську (на територіях, підконтрольних Києву) і Горлівці та Дебальцевому (у контрольованих сепаратистами регіонах). З офісами в Донецьку і Луганську, а також представництвах в Маріуполі, Краматорську і Сєвєродонецьку новий пункт доводить кількість місць, де СММ має постійне представництво, до 14.

Схожі новини