Передплата 2024 «Добрий господар»

Траса Львів-Ужгород нарешті не псуватиме настрою водіям

  • 26.05.2016, 10:55
  • 3 489

Стартували ремонтні роботи на трасі Львів-Ужгород (82 кілометри - від Самбора, Турки аж до кордону із Закарпатською областю). Тривалий час ця ділянка дороги була у вкрай занедбаному стані: асфальтне покриття обдерте, глибокі ями. Це неабияк дратувало водіїв, які через халатність комунальників нищили на бездоріжжі свої автівки. Тепер у ремонт траси  Львів-Ужгород вкладуть 442 мільйони гривень. Гроші на реконструкцію знайшли - від перевиконання показників митних зборів. 

Траса Львів-Ужгород нарешті не псуватиме настрою водіям
Траса Львів-Ужгород нарешті не псуватиме настрою водіям

Підрядник робіт — турецька фірма “Онур”. Турки обіцяють закінчити ремонт і відкрити рух трасою до кінця серпня. Наразі для водіїв діє лише одна смуга для руху транспорту. Відтак на ділянці, де прокладають асфальт, виникають довжелезні затори.

Ремонтні роботи особисто проінспектував голова Львівської ОДА Олег Синютка. Сказав, що на відтинку від Самбора до Турки покладуть два шари асфальту, від Турки до меж Закарпатської області відновлять зруйновану основу та покладуть два шари асфальту.

У коментарі для “ВЗ” Олег Синютка сказав, що задоволений тим, як турки ремонтують трасу, зауважень у нього немає. “Це дає підстави вважати, що ремонт завершать до кінця літа, - зазначив Олег Михайлович. - Друга річ — ця дорога буде себе добре “поводити” в експлуатації — десятирічна гарантія. Особливо позитивно оцінюю ремонт на найважчій ділянці (від Турки до межі Закарпатської області). Там вперше застосовано нові технології — основу кладуть за допомогою асфальтоукладників. Також там зведено бетонний завод. Ці технології дадуть найкращий результат, щоб дорога прослужила довго”.

Схожі новини