Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів отримав перші автобуси «Електрон»

  • 25.05.2016, 14:29
  • 3 076

У середу, 25 травня, на площі Ринок біля міської Ратуші представили перші низькопідлогові автобуси, виготовлені у Львові спільним україно-німецьким підприємством «Електронтранс».

Львів отримав перші автобуси «Електрон»
Львів отримав перші автобуси «Електрон»

Комунальний перевізник АТП-1 отримав вже сім з десяти автобусів, які Львів придбав у «Електронтрансу». Ще три автобуси завершують випробування на «Електронтрансі», повідомляє zaxid.net.

«Ці нові автобуси найвищої якості зроблені у Львові нашим підприємством «Електрон». Таким чином вся лінійка громадського транспорту тепер виробляється у Львові. Ми відновлюємо славу Львова як міста середнього містобудування», — сказав під час презентації автобусів міський голова Львова Андрій Садовий. Він також наголосив, що протягом наступних кількох років Львів має на 70% оновити громадський транспорт.

Планувалося, що підприємство передасть місту автобуси ще в березні. Однак термін постачання автобусів продовжили до кінця травня через те, що виробник очікував на постачання американською компанією Cummins двигунів нового для України екостандарту Євро-5.

Крім нових двигунів автобуси мають і інші переваги — пандуси для людей на візках та кнопки сигналу для них, які сповіщатимуть водієві, що необхідно опустити пандус.

Усього ж один автобус розрахований на 106 пасажирів загалом та на 34 місця для сидіння зокрема.

На яких саме маршрутах курсуватимуть автобуси, наразі остаточно невідомо. Проте працівники АТП-1 неофіційно зазначають, що найімовірніше їх спочатку випробують на не дуже завантажених маршрутах, таких, як 2А (Церква Воскресіння-Університет). А після випробувань пустять на маршрут 4А (пл. Різні-просп. Червоної Калини).

Вийти на маршрути автобуси мають лише після того, як пройдуть усі передбачені законодавством процедури реєстрації.

Нові автобусі обійшлися місту в 36 млн грн. Саме таку ціну «Електронтранс» запропонував під час тендеру у вересні 2015 року.

Схожі новини