Передплата 2024 ВЗ

Пайфер: "У найближчій перспективі реалізації Мінська не бачу"

  • 25.05.2016, 12:29
  • 886

Росія не хоче виконувати свої зобов'язання по Мінських домовленостях. Відтак їх реалізація неможлива.

Про це сказав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер в інтерв'ю "Новом времени".

"Я не бачу реалізації цих угод у найближчій перспективі. Тому що не думаю, що їх імплементації хоче Москва. У Кремлі не йдуть на переговори щодо врегулювання ситуації в Донбасі, для цього постійно потрібен тиск Заходу. Лідери сепаратистів теж кажуть, що ніколи не допустять відновлення територіальної цілісності України, а це суть Мінських угод. Але це єдиний договір, який у нас в буквальному сенсі слова є на столі, і нам варто на нього орієнтуватися", - вважає екс-посол.

Пайфер упевнений, що Сполучені Штати не знімуть санкції проти Росії, допоки Кремль не виконає всі пункти Мінських домовленостей.

"Я абсолютно впевнений, що, поки Москва повністю не імплементує положення Мінська-2, Вашингтон не зніме санкції. Куди більш складна ситуація склалася в ЄС. Вони переглядають санкції кожні півроку. І ви повинні розуміти, що в ЄС є кілька країн, які хочуть повернутися до звичайних бізнес-відносин з Росією. Але я думаю, що санкції будуть продовжені, тому що це єдиний інструмент впливу на Росію. І Захід буде стояти на захисті українських інтересів. Основним їх гарантом в ЄС залишається Ангела Меркель", - сказав Пайфер.

Схожі новини