Передплата 2024 ВЗ

МЗС направило в РФ ноту протесту після поїздки Мєдвєдєва в окупований Крим

  • 24.05.2016, 11:07
  • 911

Згідно з заявою, перебування голови російського уряду на території АР Крим є нехтуванням державним суверенітетом України.

МЗС України висловило протест у зв’язку із неузгодженим з українською стороною перебуванням території Криму голови російського уряду Дмітрія Мєдвєдєва. Про це повідомляється на сайті МЗС.

"Перебування Д.Медведєва на території Автономної Республіки Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України, свідченням порушення з боку Російської Федерації Статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань. Вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії", — йдеться в заяві.

Як зазначається, російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр РФ Дмитро Мєдвєдєв 22 травня приїхав до окупованого Севастополя, і до його приїзду землю біля Нахімовського училища пофарбували в зелений колір.

Джерело: Тиждень.ua.

Схожі новини