Передплата 2024 ВЗ

Вчені оживлять людський мозок після смерті

  • 24.05.2016, 08:36
  • 2 262

Вчені з США та Індії спробують відновити роботу мозку після його смерті. Дослідження стартують найближчим часом, а перші результати очікуються протягом 2-3 місяців.

Проводитимуть дослідження 2 компанії: американська Bioquark і індійська Revita Life Sciences. Влади обох країн дали добро на проведення досліджень і дозволили вченим набрати 20 пацієнтів, у яких констатували смерть мозку, а життя підтримується апаратами життєзабезпечення, передає Gazeta.ua.

"Це перше в своєму роді випробування і ще один крок назустріч до поступового усунення смерті", - говорить глава компанії Bioquark Айра Пастор. За його словами, учасники проекту планують "негайно" набрати пацієнтів. Він також висловлює сподівання, що перші результати будуть отримані протягом 2-3 місяців.

На першому етапі вчені планують відновити активність деяких відділів центральної нервової системи. Для цього використають стволові клітини і нейропептиди, а також застосують лазерну терапію та електронейростимуляцію, які використовуються для виведення пацієнтів із коми.

Перші випробування проведуть в Індії, а керуватиме ними доктор Химанашу Бансал. Він вже мав досвід застосування подібної методики до двох пацієнтів з Європи та однієї з країн Перської затоки. За словами Бансала, тепер планується провести дослідження з великою кількістю учасників і "довести, що загибель мозку оборотна".

Провідний науковий співробітник і засновник Bioquark доктор Сергій Пайлиан додає, що крім цього дослідження матиме важливі наслідки" для створення методів лікування коми, а також вегетативного стану і хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Схожі новини