Передплата 2024 «Добра кухня»

Фейгін: "Все йде до повернення Савченко в Україну"

  • 23.05.2016, 19:45
  • 1 279

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що все йде до повернення льотчиці в Україну, але і відзначає невизначеність у цьому процесі.

Про сьогоднішню ситуацію щодо Савченко Фейгін розповів у коментарі "Укрінформу".

«Ситуація навколо росіян Єрофеєва й Александрова безперечно свідчить про те, що все йде до повернення Савченко тим чи іншим чином в Україну. Але невизначеності в цьому процесі усе ще дуже багато», — зауважив захисник українки.

Адвокат зауважив, що існують суперечності у заявах самих захисників росіян. Крім того, він нагадав про слова голови Мін'юсту Росії, який натякнув на довготривалість запущеного процесу.

На думку Фейгіна, Савченко можуть передати Україні для відбування строку на батьківщині. А Єрофеєа і Александрова може помилувати Петро Порошенко.

«Очевидно, що така недзеркальність для однієї зі сторін завдасть шкоди за кількома пунктами. Потрібно буде шукати максимально коректне формулювання для подальшого звільнення Савченко, щоб надалі під час боротьби за інших українських політв'язнів не було претензій у невиконанні домовленостей з боку Росії», — заявив адвокат Савченко.

При цьому він додав, що Петро Порошенко перебуває у складнішій ситуації.

"Тобто тут з боку Кремля є елемент шантажу, єзуїтське використання своїх умов "керованої демократії»", — підсумував Фейгін.

Схожі новини