Передплата 2024 «Добрий господар»

Ердоган висловив підтримку кримським татарам у річницю депортації

  • 15.05.2016, 10:36
  • 788

У 72-у річницю депортації кримських татар Президент Туреччини Реджпеп Тайіп Ердоган звернувся до кримських татар на площі Анадолу в столиці країни, де проходить жалобний мітинг, присвячений пам'яті жертв депортації.

Про це пише "Укрінформ".

З усіх куточків Туреччини на мітинг, який щорічно проводять до 18 травня представники діаспори, з'їхалися кримські татари, які бажають заявити свою позицію і виступити проти свавілля, жертвою якого став кримськотатарський народ.

"...Коли в нашій пам'яті ще свіжим є біль, пережитий кримськими татарами, які все-таки змогли знайти можливість повернутися на Батьківщину... російська окупація 2014 року стала причиною нових утисків і пригнічення на півострові", - сказав глава держави.

"Я хочу ще раз заявити, що Туреччина не визнала і не визнає незаконну анексію Криму. Наш основний пріоритет в умовах української кризи — забезпечити спокій, безпеку і благополуччя наших братів кримських татар", - підкреслив Президент Туреччини.

Також Ердоган наголосив, що Туреччина уважно стежить за порушенням прав кримських татар і тиском на них в окупованому Криму.

"Ми продовжуємо працювати над тим, щоб про біду кримськотатарського народу знав весь світ. Не відмовляючись від нашої єдності і солідарності, ми продовжуємо боротьбу за свободу", - додав Ердоган.

Зазначимо, що в Києві і по всій Україні пройде низка заходів, присвячених 72-й річниці депортації кримськотатарського народу: мітинги, акції, флеш-моби, тематичні уроки в школах, заходи громадських організацій та активістів.

Схожі новини