Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабмін заборонив рубку в лісах

  • 12.05.2016, 09:54
  • 1 146

Уряд підтримав пропозицію тимчасово припинити рубку в лісах до перегляду нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила її здійснення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає Еспресо.TV.

"Це - реакція уряду на мій звіт щодо інспекції Національних парків Карпатського регіону. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить варварську вирубку лісів", - написав він.

Уряд також доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції України у сфері охорони та збереження лісових ресурсів та про результати у двотижневий строк проінформувати Кабінет міністрів.

Семерак зазначив, що у місячний термін Мінприроди, Мінагрополітики, Мінрегіону, Держлісагентство, Держрибагентство мають опрацювати та подати Кабінету міністрів відповідні проекти актів щодо реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного контролюючого органу у цій сфері та передачі йому всіх контрольних функцій.

"У Мінприроди наразі опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад", - повідомив він.

Схожі новини