Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У скарбничці галицьких грацій – дев’ять нагород

  • 12.05.2016, 09:00
  • 2 152

У Братиславі нагороди юнацького турніру з художньої гімнастики Danubia Cup виборювали понад 200 юних грацій з 14 країн світу. Дев’ять нагород – шість золотих і три срібні – привезли до Львова вихованки Центру творчості дітей та юнацтва «Галичина».

У скарбничці галицьких грацій – дев’ять нагород
У скарбничці галицьких грацій – дев’ять нагород

«Золото» у вправах без предмета та два «срібла» — у багатоборстві та з обручем — в активі дев’ятирічної Дарії Свідницької. В абсолютній першості вихованка Олени Дудникової менше бала програла своїй співвітчизниці — киянці Єві Грішиній. Чотири медалі поклала до своєї скарбнички Анастасія Кузнєцова. У змаганні юніорок Настя була неперевершеною з м’ячем та булавами і стала срібною призеркою у вправах з обручем. Окрім цього, львів’янка, упевнено обійшовши киянку Олександру Заріленко та представницю білоруської школи художньої гімнастики Йоану Велінову, здобула головний приз за перемогу у багатоборстві.

У категорії пре-юніорів перемогою у багатоборстві, а також «золотом» у вправах зі скакалкою відзначилася Софія Гутник. «Донька у мене — максималістка. Тож не надто раділа своєму виступу, — розповів тато Софії Андріян Гутник. — Найбільше їй подобається виступати з м’ячем. Тренер Олена Дудникова поставила доньці цікаву композицію — «Така як ти», на однойменну пісню Славка Вакарчука. Та наприкінці програми з м’ячем вона не виконала один елемент, програла і страшенно засмутилася. Уже 12 років гімнастика для доньки — це не вид спорту, а ціле життя. Мені деколи здається, що вона живе в якомусь іншому, гімнастичному світі. Тренування у Софії, складається враження, не припиняються ні на хвилину. Навіть вдома пересувається переворотами з рук на ноги, весь час відпрацьовує якісь елементи — квартирою у нас літають м’яч чи булави, постійно звучить музика. Коли у Софії починаються труднощі з навчанням, у мене є лише один важіль впливу: «Погані оцінки — не йдеш на тренування». Це дає результат. Донька може робити уроки навіть вночі — усе, що завгодно, аби наступного дня знову піти у зал».

Схожі новини