Передплата 2024 ВЗ

ЄС спростив правила в'їзду для іноземних студентів

  • 11.05.2016, 17:22
  • 1 103

Європарламент схвалив нові правила в'їзду та проживання для залучення студентів та дослідників з третіх країн.

Про це йдеться в повідомленні Європарламенту, повідомляє "Європейська правда".

Нові правила уточнюють і покращують умови для інтернів з країн, які не є членами ЄС, волонтерів, школярів і au pair (Програма міжнародного культурного обміну)

Згідно з новими правилами, студенти та дослідники можуть залишатися в країнах ЄС принаймні дев'ять місяців після закінчення навчання або дослідження для того, щоб знайти роботу або створити бізнес.

Крім того, студентам і дослідникам дозволять більш вільне пересування в ЄС на час їхнього перебування.

Також дослідникам дозволять брати з собою членів сім'ї, які отримають право на роботу в ЄС під час їхнього перебування. Студентам буде дозволено працювати мінімум 15 годин в тиждень.

"Це, безсумнівно, означає, що європейські університети зможуть посилити свою конкурентоспроможність на світовій арені і стати більш привабливими для амбітних і високо освічених людей з інших країн ", - сказала євродепутат Сесілія Вікстрьом.

Нова директива також передбачає єдині умови в'їзду та кращого захисту для стажерів і волонтерів в рамках Європейської волонтерської схеми під час їхнього перебування в ЄС.

Директива набирає чинності на наступний день після публікації в Офіційному журналі ЄС. У держав-членів є два роки, щоб перенести її положення в національне законодавство.

Схожі новини