Передплата 2024 «Добрий господар»

Власникам собак загрожує штраф за не прибирання на вулицях

  • 06.05.2016, 17:25
  • 1 232

Сьогодні петиція Андрія Пікалова про введення системи штрафів за не прибирання собачих екскрементів на вулицях Києва набрала необхідну кількість голосів.

Станом на п'ятницю, 6 травня, під петицією підписалися 10,987 тис. осіб і зараз її направлено на розгляд, зазначається на сайті Київради.

У самій петиції зазначається, що в Україні близько 12 млн людей утримують вдома собак, але за своїми домашніми улюбленцями прибирають менше 1% собачників.

"Собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість з них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань. Волонтерами громадської організації "Це наш Київ" вже встановлено більше 50 конструкцій для прибирання собачих відходів на вулиці, але не всі власники тварин почали прибирати за своїми собаками", — про це йдеться у петиції.

Автор Андрій Пікалов просить запровадити систему штрафів і зобов'язати Національну поліцію стягувати їх з правопорушників. І цим змусити власників тварин прибирати екскременти за своїми улюбленцями, не допускати забруднення собачими відходами приміщень, сходових клітин та майданчиків, коридорів, ліфтів та інших місць загального користування в будинках, а також дворів, вулиць, площ, тротуарів, стадіонів, спортивних та дитячих майданчиків, скверів, парків тощо. Проте така вимога не поширюється на власників собак-поводирів.

Схожі новини