Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ООН: "Німеччина виділить 2 мільйони євро для допомоги постраждалим від конфлікту в Україні"

  • 06.05.2016, 20:36
  • 1 137

Уряд Німеччини виділить цьогоріч 2 мільйони євро на проект ООН, спрямований на надання допомоги людям, постраждалим від конфлікту на сході України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Управління Високого комісара ООН у справах біженців у п’ятницю.

«Ці кошти будуть використані для людей з обох боків лінії розмежування, які потребують особливого захисту. В 2015 році Німеччина вже профінансувала цей проект Агентства для внутрішньо переміщених осіб на суму 4 мільйони євро», — зазначено в повідомленні.

Повідомляється, що підтримка Німеччини грішми проекту Агентства у справах біженців спрямована на надання постраждалим на сході України людям житла, продуктів харчування. Загалом проект підтримує передусім вразливі категорії населення — дітей, літніх людей та інвалідів.

Проект Агентства у справах біженців ООН «Гуманітарна допомога й підтримка внутрішньо переміщених та інших осіб, що постраждали внаслідок кризи в Україні» розпочався у січні 2015 року.

Наприкінці квітня Рада безпеки ООН висловила занепокоєння з приводу гуманітарною ситуації на Донбасі, заявивши про першочергову необхідність гарантувати безпеку мирному населенню регіону. За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 9 тисяч людей, більш ніж 30 тисяч постраждали.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти проросійських сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

Схожі новини