Передплата 2024 ВЗ

На Вінниччині вкрали двох дельфінів

  • 06.05.2016, 16:26
  • 1 722

З дельфінарію, розташованого у приміщенні санаторію «Поділля» в м. Хмільник Вінницької області, в ніч на п’ятницю викрали двох дельфінів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Анна Олійник.

«До поліції в м.Хмільник звернувся приватний підприємець-власник тварин із заявою про те, що в ніч на п’ятницю з орендованого ним басейну в санаторії «Поділля» зникли два дельфіни. Повідомлення внесене до ЄРДР, відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 185 КК України — крадіжка в особливо великих розмірах», - повідомила Олійник.

Розпочато досудове слідство, у ході якого правоохоронці отримали інформацію про можливе місце перебування викрадених тварин. Наразі цю інформацію перевіряють.

Як повідомило джерело у НП, орієнтовна вартість викрадених тварин може перевищувати 200 тисяч євро. Зокрема, йдеться про червонокнижних дельфінів-афалін, яких власники утримували в орендованому критому басейні місцевого санаторію з комерційною метою.

Правоохоронці неофіційно озвучують версію, що причиною зникнення тварин може бути затяжний конфлікт між власниками санаторію, які намагаються виселити дельфінарій через аварійний стан приміщення, та орендарем. І що до нічної крадіжки у басейні санаторію жили й інші дельфіни, але молодих тварин напередодні інциденту начебто вивезли самі власники.

Схожі новини