Передплата 2024 «Добра кухня»

Міністр: "Українська електрика знову піде до Молдови, Білорусі та Польщі"

  • 06.05.2016, 15:56
  • 1 160

Україна вже з 1 червня планує суттєво наростити експорт електроенергії. Для цього підготовлено відповідний проект постанови Кабміну.

Про це у шахтарському Червонограді сказав журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 1 червня, якщо документ буде прийнято, ми розпочинаємо масово, у великій кількості експортувати електроенергію. Спочатку буде відновлено експорт у Білорусь, Молдову та в Польщу»,- сказав Насалик.

За словами міністра, зараз у державі є надлишок електроенергії, яку можна реалізувати за валюту. Адже три роки тому Україна отримували 700 мільйонів доларів надходжень до бюджету від експорту електроенергії. Тому керівник відомства не бачить причин, які заважали б здійсненню цього плану тепер. При цьому для виробництва "експортного" струму планується додатково використати 3 мільйони тонн вугілля газової групи.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Насалик перебуває на Львівщині з робочою поїздкою. Керівник відомства ознайомився з роботою шахти "Червоноградська" ДП "Львіввугілля" (м. Червоноград), а також провів нараду з керівниками вугільних підприємств Львівської та Волинської областей, представниками профспілок працівників вугільної промисловості про результати роботи у 2015-2016 роках та перспективи розвитку".

Схожі новини