Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До 2018 року всі львів’яни мають встановити газові лічильники

  • 06.05.2016, 15:15
  • 3 670

Сьогодні Львівщина належить до тих областей, де вже встановлено найбільше приладів обліку газу.

А до січня 2018 року ці прилади повинні бути в кожній квартирі. Адже відповідно до закону про забезпечення комерційного обліку спожитого газу, мешканці, які не мають таких приладів, не зможуть користуватися газом у повному обсязі. Про це в ефірі ТРК Львів у програмі «Вечір у Львові» сказав Володимир Король, перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз».

«Ті, хто використовує газ комплексно: для приготування їжі, підігріву води й опалення, — вже на 100% забезпечені лічильниками. Але не всі з тих, хто має в експлуатації газову плиту та колонку, мають встановлені прилади — без лічильників ще 12 тисяч мешканців. Проте до кінця цього року засоби обліку мають бути встановлені», — сказав В. Король.

Встановити лічильники можна до січня 2016 року, проте людям, які мають у користуванні тільки газову плиту, дали більше часу для встановлення приладів обліку — вони можуть це зробити до січня 2018 року. Водночас чиновники кажуть, що немає необхідності встановлювати лічильник у кожній квартирі, адже можна закупити систему будинкового обліку.

«Є ще один можливий варіант — система будинкового обліку. Це коли встановлюють один лічильник на весь будинок. Така система не повністю відповідає критеріям персонального лічильника, проте це дає можливість сплачувати лише за використаний газ», — зазначив перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз».

Схожі новини