Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ООН: "У світі третій місяць дорожчає їжа"

  • 06.05.2016, 19:32
  • 1 256

Світові ціни на основні продовольчі товари ростуть вже третій місяць поспіль після чотирирічного спаду.

Про це повідомляє Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО), інформує Центр новин ООН.

"Експерти ФАО пов'язують це зі збільшенням вартості пальмової олії й зернових. Одночасно вони прогнозують хороший врожай зернових у 2016 році, відзначаючи сприятливі погодні умови в країнах ЄС, Україні та Росії", - йдеться в повідомленні.

В цілому Індекс продовольчих цін ФАО порівняно з березневим показником у квітні збільшився на 0,7% і становив 151,8 пункта.

Квітневе зростання було зумовлене зростанням цін на пальмову олію і зернові. А ось ціни на цукор після різкого стрибка в березні знизилися.

У новій доповіді експерти ФАО підвищили прогноз по світовому виробництву зернових в 2016 році - майже до 2526 млн тонн, що практично знаходиться на рівні 2015 року. Таким чином, урожай зернових цього року потенційно може стати другим найбільшим урожаєм за всю історію.

"Підвищення цього показника стало наслідком поліпшення прогнозу по виробництвупшениці - на основі сприятливих зимових погодних умов - для майбутніх врожаїв в Європейському Союзі, Російській Федерації та Україні. Прогноз на врожай у 2016 році становить 717 млн. тонн, що на 16 млн. тонн менше рекордного врожаю минулого року", - йдеться в повідомленні ФАО.

Схожі новини