Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На шахті на Донеччині стався обвал: двоє гірників заблоковані

  • 06.05.2016, 12:41
  • 766

Сьогодні о 6.10 на шахті «Північна» ДП «Дзержинськвугілля» Донецької області на глибині 1136 м стався обвал гірської маси.

Про це голові Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайлові Волинцеві повідомив головний технічний інспектор НПГУ Сергій Сименко.

Він також розповів, що через обрив каната з відмітки 1200 метрів впала кліть для підйому та спуску гірників. На щастя, вона була порожньою, тому обійшлося без жертв. Але в результаті удару стався обвал породи, який заблокував у ходку двох гірників, що там працювали.

Подробиці ходу рятувальної операції повідомив голова первинного осередку НПГУ 10-го воєнізованого гірничо-рятувального загону Віктор Барабаш: «Представники нашої служби одразу прибули на місце надзвичайної події та встановили зв’язок із шахтарями. За їхніми словами, у момент обвалу гірники займалися відкачуванням води й перебували на достатній відстані від небезпечного місця. Рятувальники після розвідки розпочали розбір завалу. Вони також підтримують постійний зв’язок із гірниками, що потрапили у пастку. Роботи здійснюються у штатному режимі».

Джерело: День

Схожі новини