Передплата 2024 ВЗ

Гройсман відповів Москалю

  • 06.05.2016, 12:12
  • 4 907

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернеться до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які Геннадій Москаль навів у своєму листі.

Про це голова уряду написав у Facebook.

"Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь. Роботи, яку маємо зробити — і, сподіваюсь, спільно, - багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці", - написав Гройсман.

Він також додав, що під час візиту до Львівської області запланував відвідати один із прикордонних переходів і обговорити на місці проблеми на Львівській митниці.

"Вони там теж є і я про це знаю. А Вас разом з керівництвом Закарпатської митниці чекаю у себе наступного тижня", - додав голова уряду.

Генпрокуратура перевірить дані Москаля щодо контрабанди

Генеральна прокуратура перевірить інформацію, яку оприлюднив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, щодо вантажів з контрабандними цигарками.

Про це заявив в.о. генпрокурора Юрій Севрук, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми перевіримо цю інформацію, якщо вона підтвердиться, то будемо з’ясовувати у митниці, чому вони не вживають заходи з реагування", - наголосив він.

Севрук також згадав і про іншу заяву Москаля щодо незаконних дій в Закарпатській області. Він пообіцяв, що Генпрокуратура відреагує, якщо ситуація виявиться правдивою.

Москаль: "Закарпатську митницю "віддають" Хомутинніку"

"Це плата за підтримку кандидатури Гройсмана на посаду прем'єр-міністра".

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що призначення нового в.о. начальника Закарпатської митниці пов'язане з позитивним голосуванням групи "Відродження" за призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром.

Про це йдеться в коментарі губернатора з приводу прохання про відставку.

"[Нинішнього начальника Закарпатської митниці] Володимира Колеснікова знімають із посади... не за роботу, а за політичні торги між народним депутатом України Хомутинніком, його «правою рукою» В. Скоробагачем (раніше очолював фракцію Партії регіонів в Харківській міській раді) і прем'єр-міністром України В. Гройсманом. Ціна питання - збереження на посаді голови ДФС Романа Насірова, контроль над Закарпатською митницею і розстановка тут своїх керівних кадрів, а також контроль над Закарпатською областю. Це своєрідна плата за підтримку кандидатури В. Гройсмана у Верховній Раді на посаду прем'єр-міністра, а також за наступні позитивні голосування за урядові законопроекти", - сказано в коментарі.

14 квітня група "Відродження", в яку входить Хомутиннік, дала 23 голоси за призначення Гройсмана прем'єром.

Він додав, що область уже проходила такий експеримент, коли її "віддали на відкуп клану Балог".

Саакашвілі підтримав Москаля

Губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі підтримав позицію голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. В Одесі аналогічна ситуація, сказав він.

Про це вінзаявив під час ефіру на "112".

Насіров призначив в Одеську митницю "свою людину", каже губернатор.

"Я повністю підтримую Геннадія Москаля. Ми говорили з ним, коли я гостював у нього в Ужгороді. Абсолютно аналогічна ситуація склалася у нас в Одеській області. Насіров назначив нам ставлеником праву руку Романенка. Це для того, щоб контролювати контрабандні потоки в Одеській області, які ми повністю перекрили за останній час. Думаю, така сама ситуація зараз у Москаля. Контрабанда сигарет в Ужгороді - великий бізнес", - заявив Саакашвілі.

Проблему контрабанди на митниці легше вирішувати "верхам".

"Якщо б в Одесі не було Марушевської та її команди, йшла б велика контрабанда. Звісно без зміни системи довго протриматись не вдасться. Митники в Одесі, наче голодні вовки. Зловили митника, який вкрав коробку капусти. Інший 100 доларів. Вони не готові працювати за 1500-2000 гривень. А ми примушуємо їх не брати хабарів..Підняти зарплати їм не можуть. Тому проблема в Насірові і в Хомутинніку. На самому верху. Місцеві кадри важливі, щоб мінімізувати збиток. Але з центру все робити легше, - додав Саакашвілі.

Москаль назвав причини, які змусили просити про відставку

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вирішив просити про відставку через "тютюнову мафію", яка переправляє цигарки з окупованих території у Євросоюз.

Про це він написав у листі-зверненнідо прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Міжнародні злочинні угруповання, не бажаючи миритися із втратою надприбутків, будь-яким чином намагаються відновити системну контрабанду тютюнових виробів, використовуючи при цьому вплив українських політичних діячів і керівників окремих відомств", - вважає Москаль.

За його словами, у лютому цього року була спроба відновити на Закарпатській митниці так званий "інститут смотрящих", не допустити який вдалося завдяки активній позиції небайдужих громадян.

Москаль повідомив, що зараз у Києві та Київській області накопичилося близько двохсот вантажних автомобілів, завантажених сигаретами виробництва Гродненської тютюнової фабрики, тютюнових підприємств Молдови, Об’єднаних Арабських Еміратів та Російської Федерації.

"Частина товару — це цигарки під торговою маркою "Хамадей", що виробляються на тимчасово окупованій окремій території Донецької області, а також в окупованій Автономній Республіці Крим. Тютюнові вироби були завезені в Україну по корупційних схемах, деякі з них є контрафактною продукцією й підлягають знищенню, але потрапили на вторинний ринок", - повідомив очільник Закарпаття.

За його словами, "щоб фури з сигаретами потрапили в Євросоюз, потрібно замінити начальника Закарпатської митниці на "потрібного керівника", який буде працювати у визначеній схемі".

Також Москаль висловив невдоволення діями голови ДФС Романа Насірова, який "узявшись виконувати доручення (Гройсмана, - ред.), навіть не дочекався результатів службового розслідування, а вирішив просто звільнити керівника митниці й терміново призначити нового".

files/2016/03/moskal.pdf

Москаль просить звільнення

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зробити подання про його відставку.

Про це йдеться на сайті чиновника.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини