Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Шахтар" програв "Севільї" і вилетів з Ліги Європи

  • 06.05.2016, 09:05
  • 953

Донецький "Шахтар" завершив виступ у Лізі Європи. Підопічні Мірчі Луческу на стадіоні "Рамон Санчес Пісхуан"поступилися в матчі-відповіді півфіналу іспанській "Севільї" з рахунком 1:3.

За сумою двох зустрічей (2:2 зіграли команди у Львові тиждень тому) путівку до фіналу здобула команда Євгена Коноплянки. Останній весь матч просидів на лаві запасних.

Під тиском заповненого вщент стадіону андалузці з перших хвилин взялися демонструвати, хто в домі господар. Швидко заволодівши перевагою в центрі поля, іспанці вже на 9-й хвилині втілили її в забитий м'яч. Обрізкою Малишева скористався Гамейро, який стрімко увірвався в штрафний "гірників" і влучно пробив у дальній кут воріт П'ятова.

"Шахтар", незважаючи на пропущений швидкий м'яч, не запанікував. Втім, до реальних загроз воротам "Севільї" справа так і не доходила: іспанці діяли злагоджено в центрі поля і, практично, безпомилково в захисті, заздалегідь читаючи спроби донеччан створити щось небезпечне. Перший удар в бік воріт Сорія "гірники" завдали аж на 32-й хвилині, але м'яч після пострілу Тайсона з-за меж штрафного пролетів над поперечиною.

Тим не менш, "Шахтар" зумів забити. І зробив це тоді, коли мало хто цього чекав. На 44-й хвилині Марлос на клаптику розрізним пасом вивів сам на сам із голкіпером Едуардо, і той сповна віддячив Луческу за довіру, холоднокровно пробивши повз Сорія. Піймавши кураж, гірники за мить ледь не вийшли вперед, але у штрафному вчасно зорієнтувався Крихов'як, перервавши націлений навіс справа від Марлоса на Коваленка.

Зі стартових секунд другого тайму донеччани намагалися взяти під контроль ситуацію, втім знову пропустили швидкий гол. На 47-й хвилині Крихов'як скористався незлагодженими діями центральних захисників "Шахтаря" і віддав результативний пас у штрафний на Гамейро. Останній, прибравши П'ятова, оформив дубль. За 11 хвилин форвард "Севільї" ножицями ледь не оформив хет-трик, але пробив над поперечиною.

Що не зробив Гамейро, вдалося за 60-й хвилині Маріано. Без перешкод він наблизився з правого флангу до штрафного гостей і діагональним пострілом красиво поклав сферу в дальній кут воріт П'ятова.

Після цього "Шахтар" за великим рахунком зупинився. Найреальнішим моментом для того, щоб переламати хід гри, була 72-га хвилина, коли Едуардо міг оформити дубль після навісу в штрафний з правого флангу, але м'яч у лічених сантиметрах пройшов поруч зі стійкою.

"Севілья" вийшла у фінал, де зіграє проти англійського "Ліверпуля". Підопічні Юргена Клоппа в паралельному матчі обіграли іспанський "Вільярреал" з рахунком 3:0. Перша гра завершилася мінімальною перемогою іспанців, 1:0.

Фінальний матч відбудеться 18 травня в швейцарському Базелі.

Севілья - Шахтар 3:1

Голи: Гамейро, 9, 47, Маріано, 59 - Едуардо, 44

Севілья: Сорія - Маріано, Рамі, Каррісу, Тремулінас (Ескудеро, 74) - Коке, Крихов'як, Нзонзі, Вітоло, Банега (Кристофоро, 89) - Гамейро (Іборра, 82)

Шахтар: Пятов - Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі - Малишев, Степаненко - Марлос (Нем, 84), Коваленко, Тайсон (Бернард, 76) - Едуардо (Дентіньо, 84)

Попередження: Банега, Вітоло - Марлос, Ракицький, Кучер, Срна, Едуардо, Степаненко, Ісмаїлі

Ліверпуль - Вільярреал 3:0

Голи: Соріано, 7 (аг), Старрідж, 63, Лаллана, 81

Ліверпуль: Міньоле - Кляйн, Туре, Ловрен, Морено - Джан, Мілнер - Коутіньо (Аллен, 82), Фірміно (Бентеке, 89), Лаллана - Старрідж (Лейва, 90 + 2)

Вільярреал: Ареола - Перес, Мусаккьо, Руїс, Коста - дос Сантос (Бонера, 73), Піна (Трігерос, 60), Соріано, Суарес - Солдадо (Адріан, 68), Бакамбу

Попередження: Клайн - Руїс, Солдадо, Суарес

Вилучення: Руїс, 71

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини