Передплата 2024 ВЗ

В Україні запустили сайт, який розвінчує радянські міфи про Другу світову війну

  • 05.05.2016, 16:08
  • 1 269

Інтернет-ресурс адаптований для різних гаджетів і може використовуватися навіть в якості електронного підручника.

Працівники Українського інституту національної пам'яті презентували просвітницький сайт, який покликаний розповісти про український вимір Другої світової війни.

«Сайт орієнтований на молодіжну аудиторію. Але разом із тим ми розуміємо, що проблема розуміння української минувшини є не у підростаючого покоління, а у дорослих, які ніколи не вчили українську історію», - сказав керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович під час презентації в четвер у Києві.

За його словами, інтернет-ресурс адаптований для різних гаджетів і може використовуватися навіть в якості електронного підручника. На сайті представлені як текстові, так і відеоматеріали.

Також на сайті представлено проект «Війна не робить винятків», який розповідає історію участі українських жінок у Другій світовій.

«У цьому році День пам'яті і примирення (8 травня — Ред.) припадає на День матері. Це спонукало нас присвятити вшанування темі жінок у Другій світовій війні. Погляд із жіночої сторони найбільш чітко і серйозно спростовує безліч радянських міфів», — повідомив В'ятрович.

Сайт доступний за посиланням.

Крім того, під час заходу відбулася презентація книги «Війна і міф. Невідома Друга світова», яка розвінчує більше 50 міфів про ті часи.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини