Передплата 2024 ВЗ

Прем'єр Туреччини подасть у відставку

  • 05.05.2016, 16:27
  • 812

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу складе із себе повноваження на позачерговому з'їзді правлячої "Партії справедливості та розвитку", який відбудеться пізніше у травні.

Про це повідомляють турецькі ЗМІ.

Інформація про те, що конгрес почнеться 22 травня з'явилися після зустрічі пана Давутоглу із виконавчим комітетом партії.

Повідомляється, що між прем'єром країни і президентом Реджепом Ердоганом вже давно існують розбіжності, попри те, що після обрання пан Ердоган сам обрав Ахмета Давутоглу своїм наступником на посаді керівника уряду.

Але пізніше пан Давутоглу став висловлювати невдоволення політикою президента, який, зокрема, вирішив змінити парламентську форму правління в Туреччині на президентську.

Раніше помічник президента Джеміль Ертем заявив, що після призначення нового голови, позачергових виборів не проводитимуть, і, таким чином, як виглядає, підтвердив чутки про відставку пана Давутоглу.

Він також сказав, що країна та її економіка стабілізуються, "коли прем'єр-міністр, який тісніше співпрацюватиме з президентом Ердоганом, вступить на посаду".

Реджеп Ердоган обрав Давутоглу своїм наступником на посаді голови "Партії справедливості та розвитку" 2014 року, коли був обраний президентом.

Схожі новини