Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Енергетична рада США-ЄС підтримала газову реформу України

  • 05.05.2016, 11:35
  • 956

Енергетична рада США-ЄС підтвердила свою підтримку реформування енергетичної сфери України, середньострокових і довгострокових зусиль щодо підвищення енергетичної безпеки країни.

Про це йдеться у розповсюдженій заяві.

«Ми підтримуємо продовження реформ енергетичного сектору України, а також зміцнення і створення більш прозорої правової, фінансової та політичної основи та підвищення прозорості в контексті поступової інтеграції України до європейського енергетичного ринку», - наголосили учасники зустрічі.

Енергетична рада США-ЄС також підтвердила свою прихильність зобов'язанням з надання підтримки енергетичного сектору в Україні, підкреслила роль країни як важливого транзитера природного газу.

«Забезпечення достатніх і диверсифікованих поставок палива, в тому числі в секторі електроенергетики, для України, Республіки Молдова та інших вразливих країн залишається одним із ключових пріоритетів для США і Європейського союзу», - йдеться у документі.

Окрім того Рада привітала тісну співпрацю між Штатами, Європейським союзом і Канадою, спрямовану на підтримку України на випадок непередбачених обставин взимку, а також середньострокових і довгострокових зусиль щодо підвищення енергетичної безпеки України.

Окрім того, учасники зустрічі відзначили важливість продовження здійснення реформ в енергетичному секторі України у рамках взятих зобов’язань, зокрема учасники зустрічі підтримали «коригування цін на енергоносії, що наближає до відповідності собівартості».

У підсумковому документі зустрічі значна увага також приділена енергетичній безпеці ЄС. З метою її досягнення учасники Ради наголосили на намірі шукати нових постачальників та урізноманітнити маршрути постачання енергоресурсів.

Схожі новини