Передплата 2024 ВЗ

США і РФ уклали нове перемир'я в Алеппо

  • 05.05.2016, 08:05
  • 1 214

Сполучені Штати і Російська Федерація підписали угоду про встановлення конкретних умов припинення бойових дій в сирійській провінції Алеппо.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, передає "Укрінформ".

Також повідомляється, що країни продовжують працювати там з метою досягнення перемир'я на всій території країни.

"В рамках наших термінових заходів по деескалації насильства в Сирії і підтвердження режиму припинення бойових дій на території всієї країни, Сполучені Штати і Росія уклали вчора пізно ввечері угоду, щоб розширити ці зусилля на провінцію Алеппо, в тому числі місто Алеппо і прилеглі до нього райони ", - сказано в повідомленні.

Крім того, в Держдепі також зазначили, що з того моменту, як угода набула чинності в 00:01 середи за Дамаском, спостерігається загальне зниження рівня насильства в цих районах, хоча і були повідомлення про триваючі бойові дії в деяких місцях.

Для забезпечення тривалої і стійкої основи перемир'я, американська сторона "знаходиться в тісній координації з Росією", яка представлена на рівні співголови в Міжнародній групі підтримки Сирії.

З огляду на це, в Держдепі підкреслили, що очікують від російської сторони впливу на режим Асада з метою забезпечення умов перемир'я, а США, в свою чергу, будуть працювати з сирійською опозицією.

"Ми очікуємо, що всі сторони домовленостей про припинення бойових дій в повній мірі будуть дотримуватись відновлення перемир'я в Алеппо і по всій країні, відповідно до умов угоди, укладеної в Мюнхені в лютому 2016 року", - підкреслили в Держдепі США.

Схожі новини