Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін дозволив щоквартальний перегляд роздрібних цін на газ

  • 04.05.2016, 20:32
  • 1 215

Український уряд допускає квартальну зміну роздрібних цін на газ у випадку зміни ціноутворюючих факторів.

Кабінет Міністрів України відкрив можливість для щоквартального перегляду роздрібних цін на природний газ, у разі зміни тих чи інших формуючих ціну факторів. Відповідне розпорядження міститься в постанові Кабміну №315 від 27 квітня 2016 року, опублікованому на сайті установи, пише ZN.UA.

"Установити, що в разі зміни факторів, які суттєво впливають на рівень регульованих роздрібних цін на природний газ, визначених Положенням про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини у перехідний період), затвердженим пунктом 1 цієї постанови, зазначені роздрібні ціни можуть переглядатися щокварталу", - йдеться в тексті документа, присвяченого внесенн. змін у постанову Кабміну №758 від 1 жовтня 2015 року.

Згідно з повідомленням прес-служби установи, однією з головних змін у формулі розрахунку роздрібної ціни на енергоносій стала прив'язка оптової ціни до прогнозної ціни газу на німецькому газовому хабі NCG, а також до вартості транспортування газу від даного хаба до кордонів України через територію Німеччини, Чехії та Словаччини, за тарифами європейських операторів ГТС.

Схожі новини