Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Німеччина обіцяє Україні мільйонні гранти й кредити для реформ

  • 04.05.2016, 20:43
  • 1 404

Німеччина сприяла і сприятиме Україні в проведенні реформ, у тому числі й матеріально.

Про це заявив держсекретар МЗС ФРН Штефан Штайнляйн, виступаючи на німецько-українській конференції громадянського суспільства "Після Євромайдану: вперед до нових горизонтів", яка відбулася в Берліні 3-4 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Німеччина підтримує Україну в процесі її трансформації. На додаток до нашої постійної прихильності зусиллям для розв'язання конфлікту на сході пакет підтримки Німеччини Україні є одним з найбільших у світі", - заявив дипломат.

За його інформацією, в 2016 році Берлін виділить близько 200 млн євро у рамках двосторонньої допомоги в ключових сферах реформ, таких як енергетика, державна адміністрація і децентралізація. Окрім цього, "як і раніше доступні" 300 млн із загальної суми кредиту в 500 млн євро.

У червні цього року Штайнляйн і колеги з інших міністерств у черговий раз відвідають Україну, щоб на місці оцінити те, як використовуються кошти і "підштовхнути хід спільного плану дій для України".

Одним з пріоритетів Німеччини є взаємодія з громадянським суспільством. Так, німецький бундестаг виділив додаткові кошти для співпраці в цій сфері, сказав дипломат, не уточнивши суму. Спектр тем у рамках цих проектів взаємодії охоплює як конференції міст-побратимів, так і молодіжні обміни, участь громадянського суспільства в політичних процесах і просуванні свободи преси.

Штайнлян не згодний із скептиками, що кажуть, що Україна не відбулася як держава, що реформи в ній провалилися, як і ідеї Майдану. "Я зовсім не вірю в те, що ці скептики праві. І я завжди говорю їм: одне з найбільших досягнень України це її живе, динамічне і активне громадянське суспільство, яке навряд чи можна знайти у будь-якій іншій країні Східного партнерства", - заявив заступник глави німецького МЗС.

Він вважає, що саме громадянське суспільство може відіграти вирішальну роль у проведенні урядом амбітних реформ в умовах "безпрецедентних викликів".

Схожі новини