Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко зробив безстроковим мораторій на виплату Росії «кредиту Януковича»

  • 04.05.2016, 16:45
  • 1 024

Якби закон не був ухвалений, 1 липня в України виникли б зобов'язання по виплатах.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до статті 4 закону України "Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом", яким продовжується термін дії тимчасового мораторію на виплати за випущеними в грудні 2013 року і викупленими Фондом національного добробуту РФ дворічним єврооблігаціями. Про це йдеться на сайті Верховної Ради на сторінці відповідного законопроекту (№3677).

Нагадаємо. Рада прийняла закон 12 квітня.

Йдеться про продовження терміну дії тимчасового мораторію на виплати за випущеними в грудні 2013 року і викупленими Фондом національного добробуту РФ дворічним єврооблігаціями на $3 млрд, який закінчується 1 липня 2016 року.

12 квітня заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, представляючи законопроект, пояснила, що прийнятий в травні 2015 року Закон встановив мораторій на виплати за зовнішніми боргами до 1 липня 2016 року. Оскільки більшість зовнішніх зобов'язань в ході переговорів з кредиторами були реструктуризовані, необхідно продовжити дію мораторію, який буде стосуватися тепер тільки виплат за "російськими" євробондами.

Вона пояснювала, що якщо парламент не прийме цей закон, то з 1 липня цього року у держави Україна виникає зобов'язання по виплатах за цими євробондами.

Прийнятий законопроект скасовує кінцеву дату дії мораторію, і він переходить в розряд безстрокових.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини