Передплата 2024 «Добрий господар»

Вакцини для планових щеплень дітям надійдуть в регіони протягом травня-червня

  • 04.05.2016, 10:52
  • 952

Вакцини, які використовують для планових щеплень та які закуповують міжнародні організації надійдуть до медичних закладів України наприкінці травня – на початку червня цього року.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ, передає Еспресо.TV.

"Вакцини БЦЖ, АКДП (дифтерія, правець, кашлюк), Пентаксим, вакцина проти сказу, прекваліфіковані ВООЗ, наразі на сьогодні проходять реєстрацію в Україні за спрощеною процедурою і будуть поставлені до кінця червня 2016 року", - повідомляють у МОЗ.

За інформацією міністерства, протягом 4-6 травня в регіони України надійде вакцина проти кору, краснухи та паротиту (КПК), яка зараз знаходиться на складі ДП "Укрвакцина".

"В системі державних закупівель відбувся злам — усунуто корупційні складові, всі закупівлі відбуваються відкрито і прозоро, національні виробники мають доступ до глобального ринку. До кінця цього року Україна буде повністю забезпечена імунобіологічними препаратами, адже закупівлі 2016 року пройдуть швидше. Це дасть змогу у майбутньому не мати проблем з дефіцитом необхідних вакцин", - зазначив заступник міністра охорони здоров`я Ігор Перегінець.

Схожі новини