Передплата 2024 «Добрий господар»

Міністр оборони США назвав Україну «дуже важливим другом»

  • 03.05.2016, 20:35
  • 1 720

Міністр розповів, що особисто працював з Україною ще над «Великою угодою» у 1990-х роках.

Міністр оборони США Ештон Картер розповів про співпрацю з Києвом та висловив сподівання на візит до України. Про це він розповів під час спілкування з журналістами під час подорожі до Німеччини, передали у прес-службі Пентагону.

Картер відповів на запитання журналіста стосовно можливого візиту в Україну та загальної ситуації у контексті співпраці Києва з Вашингтоном у сфері оборони.

«Я сподіваюся колись поїхати туди. (Україна — Ред.) Дуже важливий друг, зокрема, і мій давній колега — я багато працював з Україною в 1990-і роки, тому дуже добре знаю цю країну. Їхній міністр оборони — дуже здібна, дуже професійна людина. Я працюю з ним багато, зустрічалися з ним кілька разів у Європі, тож я із нетерпінням чекаю поїздки туди», — сказав Картер.

Також Картер розповів про намагання залучити європейських союзників США по НАТО до більшої підтримки України.

«Ситуація, що стосується реалізації Мінських угод, не задовольняє повністю нікого. Приходить літо і я сподіваюся, що в цей час не станеться ескалації насильства на сході України. США роблять дуже багато в Україні, зокрема, у питаннях тренувань і навчання (військових — Ред.), надання обладнання. Ми схиляємо європейських союзників по НАТО робити більше в Україні у мілітарному сенсі… Європейці залучені так само, як і ми, і я сподіваюся, що рівень насильства не зростатиме, проте я не мсожу бути упевненим в цьому у період наближення літа», — зазначив Картер.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини