Передплата 2024 ВЗ

Причиною нападу на журналістів в Одесі було ДТП

  • 05.05.2016, 11:13
  • 5 149

Причиною інциденту зі стріляниною по знімальній групі "7 каналу" в Одесі стало ДТП за участю автомобіля родича одного з потерпілих.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Національної поліції Одеської області.

3 травня в районі Олександрівського проспекту автомобіль "Nissan Sunny" під час руху заднім ходом скоїв зіткнення з автомобілем "Honda" та поїхав.

Після інциденту водій "Honda" вирішив самостійно знайти власника автомобіля "Nissan".

Водій "Honda" зателефонував своєму знайомому в місто Арциз. З'ясувалося, що він знає людину з цим ім'ям. Водій просив домовитися про зустріч з ним. По телефону чоловіки домовилися про особисту зустріч в Одесі біля офісу телеканалу. Проте, пізніше виявилося, що чоловік домовився про зустріч не з власником автомобіля "Nissan", а його зведеним братом, який має таке ж прізвище, ім'я, по батькові. Він працює на телеканалі і не має жодного відношення до ДТП.

Під'їхавши на вказане місце, водій і 2 пасажири автомобіля "Honda" підійшли до журналіста і 2 операторів, які їх чекали.

Між учасниками конфлікту зав'язалася бійка.

В ході бійки, було скоєно 3 постріли - 2 постріли з помпової рушниці та 1 постріл з газово-шумового пістолета. В результаті інциденту 3 постраждалих журналістів з травмами і пораненнями були доставлені в медичні установи Одеси.

Після стрілянини водій і пасажири авто "Honda" зникли в невідомому напрямку.

Поліція порушила кримінальне провадження за замах на вбивство та хуліганство. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

В Одесі обіцяють 50 тисяч за допомогу у затриманні нападників на журналістів

В Одесі за інформацію, яка сприятиме затриманню нападників на співробітників "7 каналу" обіцяють грошову винагороду.

Про це 4 травня повідомили в ефірі одеського телеканалу.

Згідно з повідомленням, тих, хто посприяє у затриманні нападників, очікує винагорода у сумі 50 тисяч гривень.

"Гроші виділено керівництвом обласного управління поліції спільно з профспілкою працівників МВС", - йдеться у повідомленні.

З'явилися деталі інциденту зі стріляниною біля редакції одеського телеканалу

Конфлікт навряд чи пов'язаний з журналістською діяльністю.

З'явилися нові деталі інциденту зі стріляниною біля редакції одеського "Сьомого каналу", внаслідок якої постраждали журналіст і двоє операторів.

"Думская" оприлюднила повні записи з камер спостереження, зазначаючи, що в ролику, оприлюдненому "Сьомим каналом" відразу після події, не було 30-секундного фрагменту.

"Думская" також наводить слова одного з потерпілих, журналіста Б. Йому подзвонили невідомі, які стверджували, що зареєстрована на нього машина подряпала "Хонду" біля книжкового ринку на Олександрівському проспекті. При цьому журналіст стверджує, що жоден автомобіль на його ім'я не зареєстрований. Він запропонував зустрітися біля редакції, щоб розібратися в ситуації.

Що було далі, видно на записах. Спочатку приїжджі не виявляли особливої агресії. Вони сиділи в машині, коли з редакції до них на зустріч вийшли троє. Видання робить висновок, що про приїзд знали і чекали. Водій "Хонди" в червоній футболці простягнув співробітнику каналу руку, і той її потиснув. Ще двоє товаришів візитера неквапливо вийшли з машини і пішли через дорогу - без зброї, хоча на задньому сидінні мали помпову рушницю.

Далі почалася розмова. На записі видно, як співробітник каналу в червоній куртці знизує плечима і розводить руками. Чоловік, який приїхав, щось говорить своєму товаришеві в червоній сорочці і чорній кепці. За словами співробітників каналу, він промовив щось на кшталт: «Розмова буде довгою, йди за рушницею».

Співробітник редакції в смугастому светрі виходить із редакції. В цей час водій "Хонди" кладе руку на потилицю співробітника каналу і б'є його кулаком в обличчя. Зав'язується бійка, в ній беруть участь двоє приїжджих і четверо, а потім п'ятеро співробітників каналу.

Людина в чорній кепці на протилежному боці вулиці дістає із заднього сидіння машини помпову мисливську рушницю. Тієї самої миті співробітник каналу в смугастому светрі дістає із сумки пістолет.

Чоловік у чорній кепці перебігає дорогу і робить постріл. Співробітники каналу розбігаються, людина з пістолетом ховається за машиною. Потім машина їде.

Як було встановлено, всього пострілів було три: двічі стріляв з рушниці чоловік, який приїхав у "Хонді", один раз - співробітник каналу з пістолета. Стрільбу з рушниці вели з дистанції близько двох метрів, на щастя, проникаючих поранень не було. "Думска" передбачає, що могли застосовувати нелетальні боєприпаси, споряджені гумовою картеччю або пластмасовими кульками.

З відеозапису і розповідей потерпілих видання робить попередній висновок про те, що інцидент не пов'язаний з журналістською діяльністю і, цілком можливо, став результатом спроби вимагання.

Тим часом спікер одеської поліції Андрій Костюк на брифінгу в середу повідомив, що за фактом стрілянини поки що нікого не затримано. Журналіст, який застосував пістолет, стріляв у повітря, в нього взято пояснення.

При цьому Костюк повідомив, що чоловіка, на якого зареєстровано автомобіль "Хонда" і помпову гладкоствольну рушницю, встановлено - він із Білгород-Дністровська. Його оголосили в розшук.

Напад на журналістів одеського телеканалу кваліфікували як замах на вбивство

Нападників зараз розшукують.

В Одесі правоохоронці кваліфікували напад на співробітників місцевого «7 каналу», скоєний 3 травня, як замах на умисне вбивство. Про це повідомила співробітник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Кіра Голота.

Вона додала, що зараз нападників розшукують.

У прес-службі зазначили, що за фактом події відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 3 травня до чергової частини Приморського відділу поліції від журналістів телеканалу надійшло повідомлення, що на його співробітників напали троє невідомих, які приїхали автомобілем Honda. Під час спілкування між працівниками ЗМІ та чоловіками виникла бійка, в ході якої один із них вистрілив у бік журналістів з помпової рушниці. Після цього зловмисники зникли на автомобілі.

Постраждалих каретою швидкої допомоги доставили до медичної установи.

Згідно з повідомленням «7 каналу», напад стався біля входу в редакцію по вулиці Старопортофранківській, 99. У результаті пострілу з помпової рушниці поранення дістав журналіст, у операторів — травми іншого характеру.

Згодом правоохоронці встановили особу власника автомобіля Honda. Ним виявився житель міста Білгород-Дністровський Одеської області. Рушниця, з якої стріляли, теж зареєстрована на цю людину.

Джерело: УНІАН

У Стеця прокоментували напад на журналістів в Одесі

У міністерстві інформаційної політики стурбовані зростанням кількості нападів на журналістів в Україні та пообіцяли звернутись до Національної поліції з проханням оперативно розслідувати такі випадки.

Відповідну заяву зробив міністр інформаційної політики Юрій Стець, передає прес-служба відомства у середу.

"Останнім часом кількість нападів на журналістів збільшилася, особливо в регіонах. Ситуація однозначно потребує певних політичних рішень, тож Міністерство інформаційної політики звернеться до Національної поліції з пропозицією розслідувати подібні випадки в режимі максимальної прозорості та оперативності", — наголосив Стець.

Джерело: 24 Канал

Саакашвілі доповів Порошенку про напад на журналістів в Одесі

Голова Одеської обладміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів в Одесі.

Про це Саакашвілі сказав в ефірі «7-го каналу», журналістів якого і поранили напередодні у місті.

«Цей факт, що посеред білого дня невідомі дозволяють собі на вулиці розстрілювати людей, свідчить, що в місті дуже глибоко вкоренилось почуття безкарності… Я зателефонував президенту України, тому що його цікавить те, що відбувається в Одесі. І його, звичайно, хвилює це», — сказав Саакашвілі.

За його словами, в Одесі впродовж свят діяв посилений режим безпеки, який підтримала громада. І щойно цей режим зняли, «якісь виродки знову всім зіпсували настрій», додав Саакашвілі.

Нападників на одеських журналістів вичислили

Нападників на знімальну групу "7 канал", які стріляли сьогодні в журналістів, ще не затримали.

Про це пише "Думская".

Конфлікт стався після того, як "Сьомий" зняв ДТП, що сталося в цьому ж районі.

Власник авто, звідки вибігли нападники - Савченко Євген Михайлович, 1990-го року народження. Прописаний в Білгороді-Дністровському на вулиці Енгельса. Машина в угоні не значиться.

Одеський телеканал заявив про обстріл своїх журналістів, є постраждалі

Повідомляється про госпіталізацію двох працівників знімальної групи.

В Одесі з автомобіля Honda обстріляли знімальну групу місцевого «7 каналу». Про це повідомили на сторінці телеканалу у мережі Facebook.

«Прямо зараз у співробітників 7-го телеканалу стріляли невідомі! В результаті постраждала знімальна група. Двох госпіталізували. Нападники пересуваються по місту на автомобілі Honda з держномерами «ВН 4152 НВ». Якщо у вас є якась інформація про місцеперебування даного автомобіля або його власників, телефонуйте за телефонами: 102 і 726-32-26», — йдеться у тексті.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини