Передплата 2024 «Добрий господар»

Санкції США щодо Білорусі тимчасово зупинені

  • 03.05.2016, 15:56
  • 789

Міністерство фінансів США повідомило в п'ятницю про рішення зберегти режим часткового призупинення санкцій щодо низки білоруських підприємств.

Від 30 жовтня 2015 року американський уряд призупинив дію санкцій, які частково ввели на підставі рішення президента США 2006-го в зв'язку з переслідуваннями демократичної опозиції і порушень прав людини.

Прес-секретар Держдепартаменту Марк Тонер визнав наявність проблем у сфері прав людини і демократії в Білорусі. Про це йдеться в щорічній доповіді Держдепартаменту про права людини.

Тонер зазначив, що це рішення покликане мотивувати уряд Білорусі вжити додаткових заходів у сфері прав людини, свободи ЗМІ та проведення демократичних виборів у вересні цього року. За його словами, призупинення санкцій також покликане підтримати економічну незалежність Білорусі, її суверенітет і територіальну цілісність.

Якщо дії уряду матимуть зворотий характер, Сполучені Штати можуть відновити санкції. Рішення уряду США діє до 31 жовтня 2016 року. Тоді режим тимчасового призупинення дії санкцій можуть продовжити.

Схожі новини