Передплата 2024 «Добра кухня»

Росіянина оштрафували у США на $7 мільйонів - за комп'ютерний вірус

  • 03.05.2016, 18:23
  • 1 192

Суд у США зобов'язав росіянина Микиту Кузьміна - сина російського рокера Володимира Кузьміна - виплатити майже 7 млн дол. компенсації за створення комп'ютерного вірусу під назвою Gozi.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"Федеральний суд в Манхеттені засудив громадянина Росії Микиту Кузьміна до 37 місяців в'язниці і виплати 6,9 мільйона доларів за створення комп'ютерного вірусу під назвою Gozi, який заразив мільйони комп'ютерів по всьому світу, в тому числі і системи американського космічного відомства NASA", - йдеться в повідомленні.

Фінансові виплати стануть компенсацією, у тому числі і клієнтам банків, яким було завдано шкоди в результаті злочинної діяльності росіянина. Що стосується тюремного ув'язнення, то його Кузьмін вже відбув - в очікуванні вироку він з серпня 2011 року перебував під вартою.

Американські органи, що здійснюють контроль за поведінкою умовно засуджених, рекомендували засудити обвинуваченого до 84 місяців позбавлення волі. Однак, за словами співробітників прокуратури, при цьому вони не врахували співробітництво Кузьміна зі слідством.

Як випливає з матеріалів справи, Кузьмін не тільки розробив шкідливий вірус, але і застосував новаторський підхід, згідно з яким "здавав вірус в оренду" злочинцям, які поцупили з його допомогою десятки мільйонів доларів з банківських рахунків.

Фахівцям з безпеки вдалося ідентифікувати вірус у 2007 році. Син відомого російського музиканта був заарештований у 2010 році під час відвідування конференції в США. У травні 2011 року він визнав себе винним і почав співпрацювати зі слідством.

Схожі новини