Передплата 2024 «Добра кухня»

Українець отримав другу найпрестижнішу нагороду в економічній науці

  • 03.05.2016, 19:21
  • 1 390

Американський економіст українського походження, професор Прінстонського університету Юлій Санніков отримав медаль Кларка, другу за престижністю після Нобелівської премії нагороду в економічній науці.

Вченому прогнозують Нобелівську премію, передає Новое Время.

«Юлій Санніков — теоретик, який розробив нові методи для аналізу безперервних у часі динамічних ігор, використовуючи стохастичні методи обчислення. Його роботи не тільки пробили новий лід в методології, але також мають істотний вплив на прикладні розробки», — сказано у повідомленні Американської економічної асоціації, що присуджує нагороду.

Сфери застосування відкриттів Саннікова — дизайн цінних паперів, теорія контрактів, макроекономіка, мікроструктура ринку, змови.

«У нього свіжі ідеї і майже всі його роботи відкривають нові напрямки для досліджень. Його досягнення особливо виділяються на тлі відносно невеликої кількості проривів у мікроекономічній теорії в епоху, коли макроекономічні теоретичні моделі обмежені складністю даних, що істотно впливають на економічні висновки», — додають в Американській економічній асоціації.

Юлій Санніков закінчив школу в Севастополі в 1994 році, тричі представляв Україну на всесвітній математичній олімпіаді, де виграв три золоті медалі. Вищу освіту отримав у Прінстонському університеті, закінчив математичний факультет.

Щороку, починаючи з 1947-го, Американська економічна асоціація присуджує медаль Кларка американському економістові віком до 40 років, який зробив найбільший внесок в розвиток економічної думки.

Схожі новини