Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Трамп: "Китай "згвалтував" економіку США"

  • 02.05.2016, 17:09
  • 1 411

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп звинуватив Китай у "згвалтуванні" економіки США.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

"Ми не можемо більше дозволяти Китаю гвалтувати нашу країну", - заявив кандидат у президенти США. За словами Дональда Трампа, Китай вчинив "найбільшу крадіжку в світовій історії".

Трамп і раніше звинувачував Китай в тому, що він занижує курс юаня, щоб зробити свої товари більш дешевими і привабливими на світових ринках. За його словами, політика китайської влади руйнує американський бізнес і знищує робочі місця.

Трамп обіцяє змусити китайську владу відмовитися від цієї практики. Мільярдер в рамках своєї виборчої кампанії збирається укласти з Китаєм угоди на кращих умовах. Він також планує оголосити Китай "валютним маніпулятором" і змусити владу країни відмовитися від субсидій на експорт продукції.

Мільярдер вперше застосував слово "згвалтування" по відношенню до економічної політики Китаю. Різкі заяви Трампа вже призвели до того, що в Каліфорнії минулого тижня пройшли акції протесту проти нього. У п'ятницю через протести Трамп не зміг пройти в будівлю, де відбувалися збори Республіканської партії.

Аналітики визнають, що Китай протягом багатьох років зумисно занижував курс юаня. Це допомагало країні штучно збільшити частку на світовому ринку: завдяки заниженому курсу юаня і експортним субсидіям китайські товари були дешевші за товари конкурентів. Ця політика породила безліч дисбалансів як у світовій економіці, так і в китайській.

Схожі новини