Передплата 2024 «Добра кухня»

На Донбасі поліція впіймала дев'ятьох терористів "ДНР"

  • 02.05.2016, 12:16
  • 1 180

Вісьмом затриманим вже оголосили про підозру, п'ятеро з них вже перебувають під вартою.

На Донеччині у святкові дні затримали дев'ятьох терористів "ДНР". Про це повідомив начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

За його словами, вісьмом затриманим вже оголосили про підозру, п'ятеро з них вже перебувають під вартою.

«Встановлена і затримана не просто мешканка Краматорська, жінка, 1973 року народження, а підібрана Гіркіним начальник бандитського «громадського харчування». З квітня 2014 року по червень 2015 року завідувала «громадським харчуванням» НВФ «ДНР» в Слов'янську і в Донецьку, у захопленому будинку УСБУ. Відповідала за харчування бойовиків «ДНР» і розподіл гуманітарної допомоги. За її словами, працювала під керівництвом громадянина РФ Ніколая Давідова, працювала «за продукти - гуманітарку для своїх дітей». Після одного з конфліктів з Давідовим через «несправедливий розподіл гумдопомоги» повернулася додому до Краматорська. Невідверта. Проводяться необхідні оперативні та слідчі заходи з метою встановлення її місця і ролі в системі злочинної організації «ДНР», розповів Аброськін.

Також, за його словами, поліція затримала чоловіка 1979 року народження, жителя Маріуполя.

«Брав активну участь в масових безладах 9 травня 2014 року в Маріуполі, а також у спробі захоплення військової частини №3057. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється про затримання чоловіка 1991 року народження, жителя Красноармійська на прізвисько «Дімас». У жовтні-листопаді 2014 року він перебував у НВФ «Російська православна армія», пройшов вогневу і тактичну підготовку в складі цього «підрозділу». Крім того, затриманий чоловік 1976 року народження, житель Бахмутського району. У червні 2014 року озброєний стояв на «бойовому чергуванні» на блокпосту при в'їзді в Дебальцеве. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також затримали бойовика 1989 року народження, громадянина Азербайджану, що проживав в Миколаївці (під Слов'янськом). У квітні-травні 2014 року під час окупації озброєний «патрулював» місто, «робив пропускний режим» на блокпосту при в'їзді в місто. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Аброськін розповів також про інших затриманих.

«Чоловік, 1980 року народження, житель Авдіївки. У липні 2014 року озброєний стояв на «бойовому чергуванні» на блокпосту в Авдіївці. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Чоловік, 1980 року народження, житель Великоновосілківського району. Під час захоплення Карлівки цього ж району брав участь в будівництві блок-постів бойовиків, «патрулював» населений пункт. Чоловік, 1957 року народження, житель Мар'їнки. Передавав інформацію бойовикам «ДНР» про дислокацію українських військових. Чоловік, 1989 року народження, житель Волновахи. З квітня по липень 2014 «служив» в НВФ «Схід»», - йдеться у повідомленні.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини