Передплата 2024 «Добра кухня»

Випікання домашньої паски подорожчало на 33%

  • 01.05.2016, 13:21
  • 1 134

У Мінекономрозвитку дослідили динаміку вартості випікання святкової паски в 2016 році порівняно із 2015 роком.

Випікання домашньої паски подорожчало на 33%
Випікання домашньої паски подорожчало на 33%

Про це повідомляє Мінекономрозвитку у Facebook, передає Еспресо.TV.

В ході дослідження аналітики виявили, що випікання паски в домашніх умовах коштуватиме 22,04 грн, що на 33,9% дорожче, ніж в 2015 році.

Найбільше на зростання кінцевої вартості домашньої паски вплинуло подорожчання родзинок. Їхня частка складає понад 30% від вартості. Найбільшу негативну динаміку з інгредієнтів паски показали сухі дріжджі. Упаковка в 11 г в 2016 році коштує 4,90 грн, що на 181,6% дорожче, ніж минулого року.

В той же час деякі соціально значущі товари, з яких готується великодня паска, подешевшали. До таких належать борошно (-22,4%) і курячі яйця (-19,8%).

Консенсус-прогноз Мінекономрозвитку на 2016 рік передбачає, що індекс споживчих цін становитиме 113,5% (грудень 2016 до грудня 2015).

У Мінекономрозвитку звертають увагу, що “Індекс паски” не є офіційним макроекономічним показником, не відображає інфляцію чи індекс споживчих цін.

Схожі новини