Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Третину українців дискримінують на роботі

  • 01.05.2016, 08:00
  • 1 522

33% українців вважають, що їх дискримінують на роботі або при працевлаштуванні.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Це показують результати дослідження інформаційного центру "Майдан Моніторинг" та дослідницького бюро "Sociologist". Його проведення підтримала Єврокомісія.

У центральній Україні проблеми при прийомі на роботу відчувають втричі рідше, ніж в інших регіонах: 14% проти 40%, 41% і 44% на заході, сході і півдні.

44% сказали, що у українських жінок безпричинно менше можливостей для роботи, ніж у чоловіків. У центрі так вважає кожен третій опитаний (31%), а на заході, сході і півдні - близько половини: 52%, 49% і 50%. Дві третини вважають, що школи повинні мати право звільнити вчителя-гомосексуаліста. В основному - на півдні (77%) і в центрі (70%). На сході і заході так думають набагато менше опитаних. Кожен п'ятий переконаний, що начальник має право звільнити підлеглого, який йому не подобається. Найбільше таких - на сході (30%), найменше - в центрі (11%).

Дев'ять із десяти опитаних згодні, що в Україні багаті багатіють, а бідні - бідніють. У центрі так вважають 97%, на сході - 80%.

"Переважно дискримінацію відзначають у найстаршій і наймолодшій вікових групах. При цьому молодь не зважає на труднощі старшого покоління і навпаки", - підкреслюєсоціолог Тетяна Зуб. - Об'єктивні проблеми кожної з груп не дозволяють дивитися ширше на труднощі довколишніх.

Трудові відносини потрапили в трійку найвідчутніших сфер дискримінації серед українців. Більшу відзначають лише в лікарнях - 44%. У відносинах з органами влади - приблизно так само (32%).

Схожі новини