Передплата 2024 «Добрий господар»

ЗМІ розповіли про вимоги Заходу провести вибори на Донбасі до кінця літа

  • 29.04.2016, 12:41
  • 1 045

Якщо раніше Україні висували умовою прийняття виборчого закону в ОРДЛО до кінця березня і проведення виборів на неконтрольованих територіях до кінця червня, то тепер українській владі запропоновано зробити це до кінця травня і до кінця серпня відповідно.

Ці терміни не були озвучені на зустрічі Нуланд з представниками парламентських фракцій, йдеться у статті ZN.UA.

"Однак, за нашими відомостями, цю інформацію представник Держдепу довела до відома президента Петра Порошенка під час особистої зустрічі", - зазначає видання.

Імовірно, за інформацією ZN.UA там же були озвучені ще дві дати — з 18 травня повинен стартувати новий етап повного припинення вогню, а 20 травня Росія може видати Києву Надію Савченко.

"Інших подробиць розмови між українським президентом і американським посланником наш співрозмовник не повідомив, однак, за його словами, розмова тривала близько чотирьох годин", - зазначає автор статті.

За його інформацією, у Вашингтоні (так само, як у Берліні і Москві - Ред.) не надто вірять у швидке і успішне внесення в Конституцію змін, що стосуються "особливого статусу" окремих районів Донецької та Луганської областей. Однак прийняття законів про місцеві вибори та амністію, проведення виборчої кампанії на території ОРДЛО там вважають здійсненним завданням.

Раніше помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що Сполучені Штати не встановлювали термінів щодо виконання Мінських угод у питанні проведення виборів на Донбасі, а заяви окремих народних депутатів є некоректними.

Схожі новини