Передплата 2024 «Добрий господар»

Розенко розповів, хто не відчує підвищення ціни на газ

  • 28.04.2016, 09:25
  • 1 454

Підвищення ціни на газ не відчують малозабезпечені українці, а це близько шести мільйонів сімей.

Про це в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

За його словами, підвищення цін відбулося не заради МВФ, а для посилення економічної та енергетичної незалежності України.

"Ми продовжуємо курс на те, щоб Україна стала незалежною. Якщо ми хочемо бути повністю незалежними, ми, в першу чергу, повинні бути економічно незалежними і енергетично незалежними. Ми це робимо не для МВФ, ми робимо це для незалежності України", - заявив він.

За словами віце-прем'єра, за півроку до опалювального сезону українці будуть платити на 400 грн менше.

"Ми встановили сьогодні рішенням уряду з 1 травня ціну на газ 6 800 грн за 1 тис кубів. Тобто впродовж неопалювального сезону, півроку до опалювального сезону, українці будуть платити на 400 грн менше, ніж було встановлено рік тому в опалювальний сезон. Це стосуватиметься приблизно 9 млн українців, які щодня використовують газ в побутових умовах", - зазначив він.

"З початком опалювального сезону, через півроку, набирає єдина ціна без пільгової ціни без тих самих 6800 грн. 6 млн сімей, які отримують субсидії, цього переходу на єдину ціну не відчують, бо вони отримують субсидії. І розмір субсидій і платіжок за газ залишиться таким же, як і був. Тільки держава буде платити більшу частку, компенсуючи їм підвищення ціни на газ. Для 6 млн родин, це 14 млн українців, малозабезпечених українців, нічого з початком опалювального сезону не зміниться", - пояснив чиновник.

Схожі новини