Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна має намір впровадити ізраїльську модель військової юстиції

  • 25.04.2016, 17:52
  • 1 088

Під час зустрічі головного військового прокурора Анатолія Матіоса з його ізраїльським колегою Шароном Афеком було узгоджено питання обміну досвідом щодо роботи органів військової юстиції та створення у подальшому спільної експертної групи для опрацювання механізмів імплементації ізраїльської моделі військової юстиції в Україні.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає Громадське.

Зокрема, було обговорено можливість направлення групи ізраїльських експертів до української військової прокуратури для обміну досвідом діяльності військової адвокатури та військових судів (трибуналів).

Зазначається, що створення системи української військової юстиції за ізраїльським зразком, можливо, є найбільш оптимальним, оскільки дозволить забезпечити порядок та дисципліну у військових формуваннях як під час триваючих військових дій, так і в умовах постійної бойової готовності.

«Сторони відзначили схожість проблемних питань, що супроводжують роботу військових прокурорів в Україні та Ізраїлі, а також очікувань та вимог суспільства до результатів їх діяльності», — йдеться у повідомленні.

В ГПУ зауважили, що перший візит такого рівня став суттєвим кроком у подальшій розбудові двосторонніх відносин між компетентними органами обох держав.

Схожі новини