Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські та польські хірурги проведуть конференцію у Львові

  • 20.04.2016, 12:36
  • 3 227

5-7 травня у Львові відбудеться шоста науково-практична конференція «Українсько-польські хірургічні дні», метою якої є обмін досвідом та налагодження персональних контактів між хірургами з Польщі та України.

Українські та польські хірурги проведуть конференцію у Львові
Українські та польські хірурги проведуть конференцію у Львові

Очікується, що конференцію відвідає близько 90 польських делегатів. За словами голови Асоціації хірургів Львівщини, Олексія Лукавецького: «Ці зустрічі сприяють налагодженню тісних персональних контактів, приятельських стосунків, атмосфери добросусідства».

Перший блок конференції присвячений актуальному для України питанню військової хірургії та бойової травми. Зокрема, Сергій Риженко, головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені І. Мечнікова розповість про модель ефективної взаємодії військових та цивільних лікувальних закладів для надання допомоги пораненим у зоні бойових дій військовослужбовцям. Інші тематичні блоки конференції, у яких візьмуть участь спеціалісти з України та Польщі присвячені хірургії шлунково-кишкового тракту, хірургії ожиріння та новим технологіям, які з’являються у хірургічній практиці. Серед доповідачів конференції будуть такі польські хірурги як Гжегож Вальнер, Едвард Становскі, Ян Куліг та їхні українські колеги, зокрема Олександр Усенко, Михайло Захараш, Дмитро Фомін, Михайло Нечитайло, Тамара Тамм, Володимир Грубник.

Також, 5 травня, у рамках конференції відбудеться 10-та Європейська герніологічна школа (майстер-клас) з хірургічного лікування гриж живота, яку у формі відкритої операції проводитимуть науковий секретар Європейської герніологічної Асоціації Мацей Сметаньський та президент Асоціації хірургів-герніологів України Ярослав Фелештинський.

Офіційне відкриття конференції відбудеться о 17.00 в приміщенні університету ім. Івана Франка. Робота секційних засідань протягом 6-7 травня відбуватиметься в готелі «Дністер».

Схожі новини