Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тбіліські студенти забарикадувалися в університеті, вимагаючи реформ

  • 17.04.2016, 13:45
  • 1 125

Близько п'ятдесяти студентів тбіліського державного університету, члени студентської організації "Аудиторія 115", забарикадувалися в одному з центральних корпусів вищого навчального закладу.

Про це передає "Радіо Свобода".

Активісти забили цвяхами головні двері і звели всередині будівлі барикади з парт і стільців.

Студенти вимагають, щоб прем'єр вийшов з ними на діалог. Головна вимога "Аудиторії 115" - проведення глибинної реформи в сфері вищої освіти, в першу чергу, системи управління і адміністрування у вищих навчальних закладах.

Крім того, "Аудиторія 115" наполягає на зміні порядку обрання ректора і академічної ради, а також вигнання з керівних структур університету "агентів грузинських спецслужб".

Ще понад 150 студентів спочатку провели мітинг у першого корпусу університету, а потім попрямувала до будівлі державної канцелярії, де розташований робочий кабінет прем'єр - міністра Георгія Квірікашвілі. Центральний проспект імені Руставелі був перекритий протягом години. Учасники акції протесту скандували гасла "Автономію університету" і "Свобода, рівність, солідарність!".

Внаслідок протестів навчальний процес в університеті практично зірваний. Студенти погрожують розпочати голодування, якщо їхні вимоги не будуть задоволені. Складність ситуації для влади полягає в тому, що в разі задоволення вимог цієї групи студентів, акції протесту можуть почати члени альтернативної організації - "Студентське самоврядування", і тоді ситуація остаточно вийде з під контролю.

Схожі новини