Передплата 2024 «Добра кухня»

Волонтери зі США збирають сукні для випускних вечорів сиротам в Україні

  • 13.04.2016, 09:02
  • 995

Українська діаспора у Сан-Франциско вже два роки збирає одяг, медикаменти, дитяче харчування та речі першої необхідності для жителів постраждалих регіонів на сході України.

Деякий час назад, коли в зоні АТО ще йшли активні бойові дії, українські волонтери попросили своїх американських друзів зібрати окремий вантаж із сукнями для випускного вечора учням одного з місцевих інтернатів.

Тож тепер група активістів із Сан-Франциско почала збирати наряди, які українські школярі могли б одягти на випускний вечір, пише видання «Слов’янський Сакраменто».

За словами каліфорнійських волонтерів, в Україну уже було передано як мінімум шість коробок з вечірніми сукнями та взуттям.

Частина одягу вже знайшла своїх нових господарів в загальноосвітній школі-інтернаті Вінницької області, а також в містах Часів Яр і Червоний Лиман на Донеччині. «Цього року на випускний діти-сироти прийдуть в красивих сукнях із США. Ще рік тому подібний одяг здавався для них непомірною розкішшю», — йдеться у статті.

«Погодьтеся, просити рік тому 25 випускних суконь, тоді, коли багато хто недоїдав — блюзнірство, — каже Ніна Костромова з української організації «Добровілля», яка займається розподілом суконь для дітей, позбавлених батьків і даху над головою. — Але, якщо ви живете у дитбудинку, і це ваш перший бал, і ви про нього стільки мріяли — то це нормально! І мені дуже приємно, що я знайшла своїх однодумців фей-волонтерів, які на крилах любові і міжнародних літаків надіслали нам два рази по 25 кг суконь та туфель! Дівчата будуть принцесами!»

Схожі новини