Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Криму перестали випускати єдину україномовну газету

  • 28.03.2016, 14:35
  • 1 235

Єдина в Криму україномовна всеукраїнська суспільно-політична літературна газета "Кримська світлиця" припинила випуск на півострові.

У Криму перестали випускати єдину україномовну газету
У Криму перестали випускати єдину україномовну газету

У номері за 25 березня вказано, що це останній випуск газети, інформує "Крым.Реалии".

У матеріалі "Фронт всередині країни" зазначається, що 14 березня 2016 року вийшов наказ гендиректора Національного газетно-журнального видавництва про переведення редакції з Сімферополя до Києва. При цьому, підкреслюється, що "тисячі відвідувачів сайту газети є найкращим доказом стабільного попиту на неї".

Кримські співробітники газети вважають таке рішення несправедливим і підкреслюють, що від початку окупації півострова газета змушена вести боротьбу на двох фронтах: кримському і київському.

В останньому номері газети також опубліковано лист віце-прем'єр-міністру міністру культури В'ячеславу Кириленку від однієї з найстаріших співробітниць "Кримської світлиці" Тамари Соловей. У своєму зверненні журналіст запитує міністра, чи є рішення про переїзд газети до Києва справедливим. Також вона зазначає, що не всі журналісти видання зможуть переїхати до Києва, а столичні працівники не знайомі з кримською реальністю і, відповідно, не зможуть об'єктивно відображати те, що відбувається на півострові.

"Кримська світлиця" видається в Криму з 1992 року. Засновники - Міністерство культури, Всеукраїнське товариство "Просвіта" імені Тараса Шевченка та трудовий колектив газети. Після приходу до влади Віктора Януковича, у квітні 2010 року, газета припинила вихід як друковане видання. З липня 2011 року газета знову почала друкуватися у звичайному форматі.

З травня 2015 року газета виходила в електронному форматі. З того ж часу ведуться переговори про переїзд редакції до Києва.

Схожі новини