Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів’янин отримав 1,5 року в’язниці за хуліганство на «обливаний понеділок»

  • 21.03.2016, 11:40
  • 1 766

Апеляційний суд Львівської області переглянув вирок у справі двох чоловіків, які у центрі Львова з автомобіля поливали перехожих водою під час «обливаного понеділка».

Минулоріч їх засудили до двох років умовного терміну та ₴10 тис. моральної шкоди. Однак 11 березня цього року судді переглянули вирок, призначивши жорсткіше покарання.

Як повідомляв ZAXID.NET, 6 травня 2013 року на вулиці Городоцькій у Львові, поблизу торгового центру «Магнус», чоловіки із вікна автомобіля поливали перехожих водою з пластикової пляшки,святкуючи в такий спосіб «обливаний понеділок».

Один із перехожих заступився за облитих дівчат. У відповідь на зауваження пасажир автомобіля схопив його за руку і сказав водію їхати. Через кілька метрів такої їзди пасажир відпустив руку чоловіка, який захистив дівчат, в результаті чого останній впав і отримав садна на підборідді, руках та ногах.

Водію та пасажиру суд присудив по два роки іспитового строку (за ч. 2 ст. 296 ККУ - хуліганство). Вони також мали виплатити потерпілому по 5 тис. грн моральної шкоди за пережитий стрес, фізичні страждання, приниження людської гідності.

Однак прокурор Львівської місцевої прокуратури № 1 та потерпілий подали апеляційні скарги, тому що вважають це покарання занадто м’яким. Також хулігани не визнали своєї вини, давали неправдиві покази в суді щодо подій того дня.

Окрім того, один із хуліганів (той, який був пасажиром) вчинив злочин під час іспитового строку, призначеного йому за іншим вироком про крадіжку. Зважаючи на це, повторне звільнення його від відбування покарання є неприпустимим, стверджували апелянти.

Суд задовольнив апеляційні скарги частково. Водію-хулігану залишили старе покарання, а от пасажирові умовний строк замінили на один рік та шість місяців позбавлення волі.

Джерело: ZAXID.NET

Схожі новини