Передплата 2024 «Добрий господар»

Відома британська газета оскандалилась фейком про Україну

  • 20.03.2016, 10:03
  • 1 361

Британська газета The Guardian опублікувала матеріал "Чому Україна потребує Росії більше, ніж завжди", що містив фейкову інформацію про Україну.

Відома британська газета оскандалилась фейком про Україну
Відома британська газета оскандалилась фейком про Україну

Як пише видання StopFake, матеріал підписаний Миколою Петром. Його Russia Today називає "українським професором", хоча він ніколи ним не був, а у самій статті The Guardian називає чоловіка фахівцем щодо Росії та України, передає 24 канал.

Насправді ж академік Петро — учасник щорічного "путінського" форуму на Валдаї і почесний академік російського Новгородського державного університету.

Його стаття складається з посилань на не дуже чесні сайти "Україна.ру", Russia Insider, "Таймер" і сайт політсили Віктора Медведчука "Вибор.юа".

Наприклад, Петро повідомляє, що гривня знецінилася на 350%, що взагалі неможливо — максимальне падіння можливо на 100%. Пізніше The Guardian виправить це.

Окрім того, у публікації йдеться про "банкрутство" корпорації "Антонов" і втрати 80% виручки на весь військово-промисловий комплекс.

Петро також стверджує, повідомляє, що українці, які працюють в Росії, надіслали в 2014 році в країну 9 мільярдів доларів, але згідно зі статистикою, це лише 2 мільярди.

Схожі новини