Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шевченковий Заповіт перекладуть на 25 мов світу

  • 14.03.2016, 12:35
  • 2 051

16 березня, у Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться міжнародна урочиста культурно-мистецька церемонія «Нас єднає Шевченкове слово».

Захід присвячений відзначенню 202-ї річниці з дня народження видатного Кобзаря Тараса Шевченка та 170-річчю написання «Заповіту». Організатори заходу — культурний діяч, меценат Влада Литовченко, Національний музей Тараса Шевченка та Міжнародний фонд культурного співробітництва.

У заході візьмуть участь близько 25 послів іноземних держав та представників дипломатичного корпусу. Унікальність цьогорічної церемонії — посли презентуватимуть національних поетів своїх країн, чия творчість для держави вважається такою ж знаковою, як творчість Шевченка в Україні. Книги найвидатніших поетів світу будуть продемонстровані у якості експонатів тематичної виставки, а потім перейдуть до фонду музею.

Також посли складатимуть портрет-пазл Тараса Шевченка, пазл з уривків «Заповіту» у перекладі на 25 мов світу. У рамках церемонії посли візьмуть участь у фотопроекті «Історія одного Заповіту», де особисто представлять на світлинах «Кобзар», висловивши повагу поетичному генію українського народу. Ведучий церемонії — головний «дикторський голос» офіційних заходів України Дмитро Хоркін.

Схожі новини